2013. szeptember 18., szerda

Keresztelő torta


Kisebbik keresztlányom keresztelőjére készítettem.
A szokásos piskótával 22 cm-es tortaformában sütöttem 2 db 2 tojásos lapot, de 3 tojással.
Mindkettőt kettévágtam, így három réteg töltelék került bele. A töltelék málnahabos-fehércsokoládés volt. Alul és felül málnahab, középen fehércsokoládé.

Málnahab:
4 dl tejszín
350 gramm fagyasztott málna
250 gramm fehércsokoládé
1 habfixáló

Egy nappal a töltés előtt kell elkészíteni, mert le kell hűlnie a krémnek.
A málnát felengedtem valamennyire, majd botmixerrel összeturmixoltam és szűrőn átszűrtem (ezt nem muszáj, de mivel a málna elég magos, úgy gondoltam így jobb lesz). A tejszínt felmelegítettem beletördeltem a fehércsokit és felolvasztottam, majd hozzáadtam a málnát. Nekem nem kellett cukrozni, így megfelelő volt. Egy éjszakára hűtőbe tettem, másnap felvertem egy habfixálóval.

Fehércsokoládés hab:
3 dl tejszín
150-200 gramm fehércsokoládé (csokoládétól is függ, hogy mennyi, érdemes közbe kóstolgatni)
1 habfixáló

Szintén egy nappal előbb kell elkészíteni. Felmelegítettem a tejszínt és beletördelve felolvasztottam benne a csokit, majd hűtőbe került. Másnap egy habfixálóval felvertem. 
 
Ezeket a tejszínes krémmel töltött tortákat egyébként úgy szoktam beletölteni a tortába, hogy a krém szintjén oldalt körberakosgatom piskótacsíkokkal, így biztos nem folyik ki a krém és könnyebben lekenhető vajkrémmel a torta.

Íme a torta belseje:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...