Régóta szerettem volna erről az alapanyagról egy bejegyzést. Nagyon sokáig kerestem a tökéletes, ehető ragasztó anyagot a tortákhoz, amikkel rá tudom ragasztani a fondantra a díszítéseket vagy figura összeállításánál tudom használni. Sok helyen láttam, hogy írják, hogy fondantot felhigítva ragasztanak. Ez nekem nem vált be. Még a glazúr volt erre a legjobb, de annak macerás volt minden alkalommal az elkészítése, ráadásul mivel fehér, óhatatlanul itt-ott kikandikált.
Egyszer interneten rendeltem ehető ételragasztót, mely Edible Glue néven fut. Tökéletes volt, de amikor elfogyott és azonnal kellett, hosszadalmas lett volna megint a rendelése. Ezért keresgéltem hasonló recept után és úgy érzem megtaláltam!
Nagyon egyszerű elkészíteni és hűtőben tárolható.
75 gramm porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
60 ml víz
60 ml citromlé
Össze kell keverni az anyagokat és folyamatosan kevergetve főzni, amíg be nem sűrűsödik és átlátszóvá nem válik.
Íme a végeredmény: