2013. július 16., kedd

Hófehérke és a Törpék muffin és sütinyalóka


Hófehérke és a Törpék... egy mese, mely kicsit Hófehérke, kicsit Hupikék Törpikék. Ennek az egyvelegéből jött létre ez a desszertasztal, mely az előző bejegyzésben leírt vörös bársony piskótából készült muffint tartalmazott, mascarponés krémmel és eperrel és erre kerültek rá az általam készített fondant lapocskák a mesék szereplőivel. Hófehérke pedig tulajdonképpen sütinyalóka, mely szintén vörös bársony piskótából készült, mintegy kókuszgolyó-szerű tésztaként elkészítve, azaz adtam hozzá kis olvasztott vajat, tejet, pici baracklekvárt, kakaóport, porcukrot és - ehhez most - narancsaromát. Szoknyaformát alakítottam neki, olvasztott fehércsokiba mártott hurkapálcát szórtam a szoknya felső részébe, majd lehűtöttem. Kétszer mártottam fehér csokiba úgy, hogy közben megvártam, amíg megszilárdult a hűtőben az első réteg. A második rétegre - mielőtt teljesen megszilárdult volna - sárga ételfestékkel színezett kristálycukrot szórtam. Ezt nagyon egyszerűen úgy készítettem, hogy zacskóba raktam a kristálycukrot egy csepp sárga folyékony ételfestékkel és összerázogattam. A felsőteste és a feje egy kinyomtatott kis papír volt, melyet a hurkapálcikához ragasztottam.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...