Erdei gyümölcsös-joghurtos-tejszínes töltelékkel készült ez a torta, igazi nyári hangulatban.
Töltelék:
200 gr gyümölcs (nálam málna és ribiszke)
500 gr erdei gyümölcsös joghurt
200 ml habtejszín
1 zselatin fix
0,5 dl víz vagy gyümölcslé
1,5 evőkanál zselatin
ízlés szerint cukor
A tejszínt habbá vertem, majd óvatosan beleforgattam a joghurtba, porcukorral ízesítettem. Ezután óvatosan belekevertem a zselatin fixet. Mivel úgy láttam ez nem fogja meg kellőképen a krémet, így még fél deci vízben felmelegítettem másfél evőkanál zselatint és ezt még nagyon óvatosan cseppenként, folyamatosan kevergetve a krémhez adtam.
A szokásos piskótát készítettem a 2 tojásos mennyiséggel, de 3 tojásból (mivel elég kicsik voltak a tojások). Háromfelé vágtam, a krém így két rétegben került bele, mindkét rétegre pakoltam a gyümölcsökből. Vajkrémmel kentem körbe a fondantos burkolás előtt.